"Vuodet opettavat paljon sellaista, mistä päivät eivät tienneet mitään"-R.W.Emerson

lauantai 29. syyskuuta 2012

Jinxaus

Hiljaisuuden vallitessa mennään taas piinapäivä kerrallaan eteenpäin. Jotenkaan sitä ei uskalla ääneen toivoa eikä ajatella. Jotenkin vaan on sellainen tunne, että jos sanon sen ääneen, sitä ei varmasti tapahdu. Pelottaa taas päästää toiveet valloilleen ja parin viikon päästä keräillä sirpaleita. Taustalla kyllä seuraan muiden kuulumisia, ja positiivisia kuulumisia onkin ollut hurjan paljon! Onnea teille! Josko kohta sitä saisi liittyä samaan porukkaan...

Olen ollut huomaavinani seuraavia "raskausoireita" (ja meneillään on dpo 5!):
 • huimaus
 • pissahätä
 • rintatuntemuksia, ei kipeyttä mutta jotenkin erilaiset
 • alavatsan juilimiset
 • väsy
Just kun pääsin sanomasta, etten halua jinxata, niin jinxaan kuitenkin. Täysillä! Syteen tai saveen!


Pieni irtiotto tulee kuin tilauksesta, kun yllätän mieheni lähestyvien synttäreiden kunniaksi viikonloppureissulla! Ihan kahdestaan, hyvästä ruoasta- ja toistemme seurasta nauttien!

Rakastan järjestää yllätyksiä ja hemmotella miestäni! Hän on sen niin ansainnut!

2 kommenttia:

 1. Mä poimin yleensä ihan hyvin kaikenlaista erikoisempaakin termistöä haltuuni mutta nyt täytyy todeta 'jinxaus'-sana on ihan vieras. En muista missään törmänneenikään... :) Tekstistäsi saan vähän käsitystä että mitä sillä ehkä halutaan tarkottaa, mutta mistä ihmeestä sana tulee?!
  t. tietämätön

  VastaaPoista
 2. Myönnän etten hirveästi sanaa yleisesti käytä, mutta tässä tapauksessa se tuntui kuvaavan nimenomaan sitä taikauskoista pelkoa huonosta onnesta,joka tulee jos jotain haluamaansa sanoo ääneen, niin sen ikään kuin kiroaa, eikä se silloin toteudu... "Manaus" on todennäköisesti tutumpi termi ulkomaiselle kaimalleen.

  Vaikka tiedän, ettei näillä asioilla ole mitään tekemistä taikauskon, tai uskon, kanssa ylipäätään, niin siitä huolimatta toisinaan tuntuu, että huono-onnisuus johtuu jostain sanomisesta tai tekemisestä. Mieleen tulee sanonta: "Se kel´ onni on, se onnen kätkeköön."

  Itse sanan alkuperästä ei ole kauhesti tietoa, Kreikasta kuulemma lähtöisin ja siitä muuntunut Jinx-sanaksi, ja taas edelleen suomalaisittain "Jinksaus".

  VastaaPoista

Yhteistä matkaa takana

Daisypath Anniversary tickers

Onnentäyttymystä odotellessa

Lilypie First Birthday tickers