"Vuodet opettavat paljon sellaista, mistä päivät eivät tienneet mitään"-R.W.Emerson

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Vuoristoradassa

On tää touhu kyllä sellaista tunteiden vuoristorataa, että jollen paremmin tietäisi, niin epäilisin vähintääkin kärsiväni jonkinasteisesta mielenvikaisuudesta. Vuoron perään kuljetaan tosi syvissä vesissä, josta ei tunnu olevan poispääsyä ja heti seuraavassa hetkessä voikin jo ajatella, että ehkä tämä tästä sittenkin...

Onhan se ollut itselläni tiedossa, että syyskuu tulee henkisesti olemaan rankka. Kaikenmaailman jossittelut ja mietiskelyt valtaavat mieltä. JOS asiat olisivat menneet toisin. JOS olisin edelleen raskaan. JOS saisimme vauvan ensi viikolla. Niin. Jos.

Aamu alkoi tuttavapariskunnan vauvauutisilla: heille on syntynyt vauva! Syvä huokaus taisi olla ensireaktioni. Samalla työkaverini, jonka vauvamasun kasvamista olen seurannut vierestä kateellisena, jäi tänään äitiyslomalle. Ja vaikka tiedänkin, ettei heidän onnensa ole minulta pois, tunnen silti surua ja epäonnistumista. Näiden iloisten asioiden tapahtuminen lähipiirissä muistuttaa minua siitä, mistä olen jäänyt paitsi.

Ajatuskin siitä, että pienokaista pitäisi mennä lähipäivinä katsomaan, saa sydämen hakkaamaan. En vaan voi. En tässä tilanteessa kun omasta pienokaisesta ei ole toivettakaan. Täytynee yrittää sopia tapaaminen niin, että meillä olisi piinapäivät meneillään. Silloin aina, ihan aina, toivo jostain kumpuaa, eikä vauvojen näkeminen tunnu niin pahalta, koska pienessä mielenvikaisuudessani kuvittelen meillekin sellaisen tekevän juuri tuloaan.

2 kommenttia:

  1. Ei muuta kuin väkisin hymyilyä kehiin. Olen itse ollut tilanteissa, joissa ainoa vaihtoehto on väkisin nostaa suunpielet kattoon. Tsemppiä tähän kiertoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se on tehtävä. Kun valitsee vierailulle sellaisen hyvän päivän, jolloin kaikki tuntuu vähän paremmalta, niin mielipahalta voi jopa välttyä. Kuten postauksessa pohdin, että mielialat vaihtelee rivakkaan tahtiin positiivisen ja negatiivisen välillä, että ajoituksesta kaikki taitaa olla kiinni...:)

      Poista

Yhteistä matkaa takana

Daisypath Anniversary tickers

Onnentäyttymystä odotellessa

Lilypie First Birthday tickers