"Vuodet opettavat paljon sellaista, mistä päivät eivät tienneet mitään"-R.W.Emerson

torstai 26. huhtikuuta 2012

Läpi harmaan kiven

Puhuin eilen iltapäivällä vielä klinikan hoitajan kanssa ja hän oli varmistannut lääkäriltä, että kaksi kiertoa on suositeltavaa odottaa keskenmenon jälkeen ennen uutta yritystä. Yritin siihen väliin selittää, että tämähän on periaattessa jo toinen kierto (7 viikkoa km:stä), ainoa vaan, ettei minkäänlaista vuotoa ole ollut. Se vuoto kuulemma on tässä tärkeintä, ei niinkään aika.

Harmittaa, koska jos olisin tiennyt, että nyt kun vihdoinkin olisin valmis uuteen yritykseen, niin sitten pitääkin odottaa, olisin syönyt ne tero-kuurit näinä kahtena menneenä kuukautena. Tämä tietenkin olisi selvinnyt jos olisin uskaltautunut soittamaan klinikalle aikaisemmin... Huokaus.

Toki tiedän, ettei tässä kenellekään kiusaa haluta tehdä, vaan että välikiertojen tarkoituksena olisi antaa kohdulle aikaa palautua rankasta kokemuksesta. Halutaan varmistaa, että kohdun limakalvo on tarpeeksi hyvässä kunnossa tukemaan mahdollista uutta raskautta.

Hoitajalle jo ilmoitin, että kahta kiertoa en suostu odottamaan, yhtä voin harkita. Nyt en vaan osaa päättää kummin olisi parempi? Odottaa se yksi kierto vai ei odottaa ollenkaan?

Ystäväni kanssa eilen järkeiltiin, että yhdet kuukautisethan tässä on tulossa tämän tero-kuurin päätteeksi (josta sitten lähtisin syömään Femarit), mutta lasketaanko sitä yhdeksi kierroksi? Eikö kierto lasketa kuukautisten ensimmäisentä päivästä seuraavien kuukautisten alkuun? Eli tuossa välissä ei olisi kiertoa mutta ainakin kohtu pääsisi tyhjenemään ja muodostamaan uuden limakalvon ovulaatiota odotellessa.

Eihän se mitään ota jos ei annakaan. Pahinta mitä tässä voi tapahtua on, että alkio ei kiinnittyisikään hedelmöityksessä (jos limakalvo ei ole tarpeeksi hyvässä kunnossa) ja tulee kuukautisten mukana pois. Sama lopputulos kuin välikierrossa, ei raskautta. Mutta välikierrosta poiketen olisi edes mahdollisuus raskautua. Täytyy vaan psyykata itsensä, että lopputulos voi olla mitä vaan...

Kävin nettipalstoilla lukemassa raskautumisesta heti keskenmenon jälkeen, ilman välikiertoja, ja monessa tapauksessa lopputuloksena on ollut onnistunut raskaus. Tokihan kolikolla on aina kääntöpuoli ja jollekihan ne ikävät uutiset tapahtuu... Ehkä ilmassa on vähän ajatusta, että ei kai se salama iske kahta kertaa samaan paikkaan...?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yhteistä matkaa takana

Daisypath Anniversary tickers

Onnentäyttymystä odotellessa

Lilypie First Birthday tickers