"Vuodet opettavat paljon sellaista, mistä päivät eivät tienneet mitään"-R.W.Emerson

lauantai 27. lokakuuta 2012

3. inseminaatio

Kolmas, ja viimeinen, inssi siis suoritettu. Toiveet eivät ole kovin korkealla onnistumisen suhteen vaikkei se tietenkään mahdotontakaan ole.

Munasolu ja limakalvo näyttivät hyviltä. Munasolu on 20mm ja kohdun limakalvokin oikein sopiva. Miehen sperma taasen oli huonoakin huonompi. Osasyy tähän on pidättyvyysajan pitkittyminen. Normipidättyvyysaikahan on 3-5 päivää, mutta koska ovulaatiota jouduttiin odottaa ja se bongattiin vasta kp 18, oli sperma jo 7 päivää vanhaa. Lääkäri sanoi, että tämä selittäisi huonon tuloksen. Pesun jälkeen jäljellä oli pitkälti alle 1milj. siittiöitä (olisiko ollut peräti 0,2milj. eli ei mitään). Saimme kehotuksen touhuilla kotona illalla ja aamulla, jotta saadaan lisää siittiöitä kehiin. Lisäksi lääkäri kirjoitti keltarauhashormonia aloitettavaksi dpo 3, kierron loppuun saakka, tukemaan mahdollisesti alkavaa raskautta, I wish...

Jotenkin ironista, että kun mulla saadaan pelit ja vehkeet toimimaan, niin miehellä alkaa reistailemaan. Ei se auta. Näillä mennään.

Jos tulosta ei synny tästäkään kierrosta, niin siirrymme ivf-jonoon. Jono on sen 6 kk mutta meidän onneksemme, ei ole mahdotonta onnistua kotikonstein. Joten puoli vuotta aikaa yrittää kotona, ja jos ei sittenkään ole mitään viitteitä raskaudesta, niin uskon, että olen varmasti valmis ivf-hoitoihin.

6 kommenttia:

 1. Onnea matkaan!
  Jotenkin sitä taas niin symppaan oloasi. Vaikka meillä on käytössä ns. priimaa ainesta, tosin pakastuksen jälkeen ei niin hyvää, kuin tuoreet siittiöt. Luovutetut siittiöt on siis meidän ainoa tie onnistumiseen. Kaiken piti olla hyvin kolmannessakin inssissä ja samoten sain keltarauhashormoonia (Lugesteron) tueksi. Silti tänään testi näytti negaa. Lopetin Lugit saman tien, sillä mulla on epäilys, että ne voi pitää menkat poissa. Nyt siis pyyhin pettymyksen kyyneleet ja odotan menkkoja alkavaksi. Meillä inssejä jatketaan, kai hamaan tulevaisuuteen asti. Viimeksi kysyin lääkäriltä, kuinka kauan näin jatketaan? 6-7 kertaa ainakin, toiset sanoo, että vuosi. Tätä pidetään meillä ns.luomuyrittämisenä, kun minulla ei tiettävästi ole estettä raskautua, ei muuta kuin ikä (lähempänä 40:tä kuin 35:tä). Eli näillä mennään.. Tietysti aina on pienen pieni toive, että nega muuttuu plussaksi vielä, mutta en uskalla moista toivoa. Kyllä ne menkat tulee, taas..

  Mutta, sinulle sylin täydeltä toivoa ja kärsivällisyyttä tuleville viikoille! Toivottavasti jaksat jatkaa ajatuksiesi kertomista täällä!

  Leppis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vaan niin ihmeellistä, mitä kaikkea raskautumiseen vaaditaan. Ei riitä munasolu, sperma tai otollinen aikakaan! -Ja kyseessä pitäisi olla maailman luonnollisin asia. Miten se voikin toisilla olla niin hiton vaikeaa?
   Voimia uuteen kiertoon! Toivotaan, että teillä pian tärppäisi!

   Poista
 2. Tsemppiä tuleviin viikkoihin. Eihän siihen täydelliseen lopputulokseen tarvita kuin se yksi siimahäntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Toivotaan, että siellä nyt olisi riittävästi ainesta, josta sitten se yksi täydellinen yksilö pääsisi loppuun asti... Piinavat ajat edessä!

   Poista
 3. Jos saa uudella niin mikä tuo keltarauhashormoni on mitä lääkäri määräsi sulle mahdollista raskautta tukemaan?

  VastaaPoista
 4. Lääkäri määräsi Lutinus-puikkoja aamuin illoin sinne itseensä... Yllättävän hyvin sujunut vaikka toisinaan hieman sotkuista touhua. Vaan mitäpä sitä ei tekisi...

  VastaaPoista

Yhteistä matkaa takana

Daisypath Anniversary tickers

Onnentäyttymystä odotellessa

Lilypie First Birthday tickers