"Vuodet opettavat paljon sellaista, mistä päivät eivät tienneet mitään"-R.W.Emerson

lauantai 19. tammikuuta 2013

Hormonimyskyjä

Yksi asia tässä raskaudessa on herättänyt ihmetystä, nimittäin kaikenlaisten hormonien ja tunteiden heittelyt, tai siis kun niitä ei ole ollut, ei minkäänlaisia! Päinvastoin koen, että olen rauhallisempi ja seesteisempi kuin ennen raskautta.

Luulen, että kun tämä vauvan alulle saanti -projekti kesti niinkin pitkään kuin kesti, niin varsinkin viimeisen vuoden aikana huomasin kuinka se kaikki alkoi vaikuttamaan mielialaani ja persoonaani. Kaikki ne pettymykset ja vastoinkäymiset nakersivat iloisuuttani ja onnellisuutta pala palalta. Taisin huomaamattani, tai välinpitämättömyyttäni, luisua jonkinasteiseen masennukseen tai alakuloon. Olin vihaisempi ilman varsinaista syytä ja usein sen mieheeni purin. Olin itkuisempi, saatoin yhtenä hetkenä olla onnellisempi kuin koskaan ja seuraavassa huutaa ja raivoa jostain ihan mitättömästä. Välinpitämättömyyteni näkyi myös liikunta- ja ruokailutavoissani. Tiesin,  että pitäisi kiinnittää huomiota liikuntaan ja vielä enemmän ravintoon, mutta en jaksanut tehdä asialle mitään. Söin suruuni ja palkitsin itseäni suklaalla ja kun kiloja kertyi, pahensi se ahdistusta entisestään.

Kaiken edellisen perusteella kuvittelin, että raskauden mukanaan tuomat hormonit tekisivät minusta ihan hirveän pirttihirmun. Varoittelin miestänikin jo alussa, että ihmeellisiä raivokohtauksia saattaa olla edessä ja, että koittaisi sitten ymmärtää.

Mutta ei mitään. Ei mitään negatiivisiä tunteita tai lieveilmiöitä havaittavissa. Pelkästään positiivista. Kuten miehenikin sanoi, raskauden alettua olen ollut säyseämpi, iloisempi ja yksinkertaisesti onnellisempi. -Ja onnellinen oon.
Ps. Makeanhimokin on hellittänyt niin paljon, että suklaa vähän jopa ällöttää. Miten tämä on edes mahdollista?! Vaikka hyvähän se vaan on ja toivon, että tämä normaalisuhtautuminen makeaan kestää jatkossakin.


6 kommenttia:

 1. Voi toihan on ihana asia ettei mitään hormoonimyrskyjä ole ollut. Mulla kyllä on mielialat menneet niin laidasta laitaan etten aina itekkään tiedä oonko iloinen vai surullinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on ihan mietityttänyt, että onko normaalia olla näin "normaali"? Että mitä jos mulla ei olekaan jotain hormonia tarpeeksi veressä enkä näin ollen oireile...? Sitten taas tokenen ja ajattelen, että nyt täytyy vaan olla tyytyväinen, että kyllä ne hormonit tiensä tännekin varmasti löytävät, enemmin tai myöhemmin...:)

   Poista
 2. Mulla kului alkuraskaus ihan samanlaisissa fiiliksissä. Mutta apua kun päästiin +14 viikoille! Jokainen pikkujuttukin ärsyttää ja olisin valmis karjumaan ihan kenelle vaan vastaantulijalle, jonka käytös sattuisi sillä hetkellä äsryttämään :D

  Mullakaan ei oo tehnyt oikeestaan koko raskauden aikana mieli kunnolla mitään makeeta, varsinkaan suklaata, jota normaalisti vedän lähes joka päivä jossain muodossa.

  -kaisu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kans kuullut varoitteluja, että myöhemminkin voi hormonit heitellä... Sitä odotellessa! :) Sama juttu mulla suklaan kanssa, ennen meni mitä vaan mutta ei enää, ollenkaan. Jos makeeta tekee mieli ostan irtokarkkeja mutta niistäkin tulee paha olo. Niinpä oon vähentänyt niitäkin. Enpä olisi uskonut, että tällaista päivää näen!

   Poista
 3. Lucky you! :)
  Tunnot, joita muistat kokeneesi ennen raskautta, kuulostavat erittäin tutuilta ja luulen että ne johtuvat lapsettomuudesta ja siitä miten koen sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Belly! Onnekas olen ollut, monessakin suhteessa! Sydämestäni toivon, että tämä kevät olisi teidän aikaa ja tuleva hoito onnistuisi. Jään seuraamaan kuulumisiasi!

   Poista

Yhteistä matkaa takana

Daisypath Anniversary tickers

Onnentäyttymystä odotellessa

Lilypie First Birthday tickers