"Vuodet opettavat paljon sellaista, mistä päivät eivät tienneet mitään"-R.W.Emerson

tiistai 21. toukokuuta 2013

Kahdestaan -vielä hetken aikaa

Olimme mieheni kanssa viikonloppureissussa ihan kahdestaan, ehkäpä viimeisen kerran. Mietimme, että matkustaminen ei enää koskaan tule olemaan yhtä helppoa ja vaivatonta mutta toisaalta totesimme, ettei se haittaa ollenkaan, odotamme innolla perhematkoja kaikkine hyvine ja huonoine puolineen. Huomaamatta katse hakeutui lapsiperheisiin ja heidän iloitteluun, varsinkin niihin perheen pienempiin. Hymyillen mietimme, että kohta se on meidänkin elämää.

Vähän huolta viime aikoina on aiheuttanut vauvan vähäisiltä tuntuvat liikkeet. Jos aikaisemmin tuntui kunnolla potkut ja kääntymiset, niin ei samalla tavalla tunnu enää. Tottakai googlettelin ja löysin sivustoja, jotka tietävät kertoa että on tavallista että tilanahtauden vuoksi liikkeet eivät tunnu enää samalla tavalla. Viikon ajan olen tätä pohtinut ja yrittänyt mieltäni rauhoitella, koska kuitenkin liikkeitä on joka päivä tuntunut ja sydämenlyönnit olen saanut kotidoblerilla kuulumaan. Tänään kuitenkin soitin neuvolaan varmuuden vuoksi ja aina-niin-ihana hoitaja pyysi pistäytymään kuulemassa sydänääniä sekä keskustelemaan, että mikä on normaalia liikehdintää näillä viikoilla. Sain mielenrauhan ja ohjeet jatkoon jos liikkeitä ei tunnu tuntuvan. Kaikki siis hyvin. Vähän nolotti, että olinkohan ylireagoinut  ja sanoinkin hoitajalle, etten haluaisi olla ylihysteerinen ensiodottaja mutta toisaalta, en myöskään halua jälkeenpäin miettiä, että olisiko pitänyt ja mitä jos... Hoitaja kuitenkin vakuutti, että oli hyvä olla yhteydessä, niin ei tarvitse sitten turhaan murehtia.

Nyt kun taas illan mittaan liikkeitä tuntuu, saa jokainen niistä huokaisemaan helpotuksesta ja hymyn huulille. Siellä se pikkuinen viestittää, että voi hyvin eikä syytä huoleen ole.

2 kommenttia:

 1. Hei,

  minulla on ollut sama huoli ainakin rv 34 lähtien. Istukka on edessä, mutta jotenkin en usko, että se voi kaikkia liikkeitä "niellä". Olen kuitenkin vauvan koon ja raskausdiabeteksen takia ollut useaan otteeseen ultrattavana ja käyrillä, ja minulle on vakuuteltu, että normaalisti vauva liikkuu. Eli uskon, että vauvan hiljaisuus on normaalia, ja että tilan puute tosiaan tekee sen, että liikkeitä ei tunnu niin kuin silloin, kun vauva esim pystyi huoletta olemaan poikittain.

  Varmasti kaikki on siis hyvin, mutta minulle on sanottu, että päivystykseen saa aina lähteä, vaikka oman mielenrauhan vuoksi. He ovat siellä sitä varten!

  VastaaPoista
 2. On se kyllä yhtä huolehtimista koko odotus... Eikä se tietenkään tähän lopu! :) Itse yritän kovasti olla huolehtimatta ja luottaa siihen, että vauvalla on kaikki hyvin. En ole nyt liikkeitä laskenut kun olen niitä silloin tällöin pitkin päivää tuntenut. Jos kävisikin niin, ettei niitä jostain syystä tuntuisi koko päivänä, ehdottomasti lähtisin päivistykseen tarkistukseen. Ihan niin kuin sanoit, sitä vartenhan he ovat siellä. Pieni vaiva mielenrauhasta. :)

  Kaikkea hyvää sinun loppuraskauteesi! Kohta se odotus palkitaan parhaalla mahdollisella tavalla... :)

  VastaaPoista

Yhteistä matkaa takana

Daisypath Anniversary tickers

Onnentäyttymystä odotellessa

Lilypie First Birthday tickers