"Vuodet opettavat paljon sellaista, mistä päivät eivät tienneet mitään"-R.W.Emerson

torstai 14. kesäkuuta 2012

Hormonihirviö

Viimeaikoina olen ollut hirveä, kamala, hormoneiden kyllästämä, hirviövaimo suorastaan! Koskaan aikaisemmin en ole mielestäni ollut näin huonotuulinen ja haastava kumppani... Kärsivällisyyttä ei ole minkään vertaa, pinna palaa ihan samantien. Huudan ja raivoan. Minkäänlaisia vastoinkäymisiä en sulata, marttyyrimaisesti huokailen vaan "kuinka tämäkään ei voi kohdallani onnistua?". Itkettää. Väsyttää. Masentaa.

Viikonlopun negatiivinen raskaustesti ja alkaneet menkat tuntuvat todella pahalta. Toissapäiväinen yllätysvierailu kaverilta, jonka jokin aika sitten kuulin odottavan esikoistaan, sai oloni todella surkeaksi. Heillä on laskettu aika syyskuun alussa, vain kaksi viikkoa aikaisemmin kuin mitä meillä olisi ollut. Hänen vauvavatsan näkeminen ja tulevan suunnittelu osui johonkin hyvin arkaan paikkaan.

Tuntuu, että edelleen roikun menneessä raskaudessani. Mietin raskausviikkoja, äitiysloman alkua, lapsen huoneen sisustusta ja ylipäätään kaikkea siihen liittyvää ja minua alkaa itkettää. Huomaan, että itku pyrkii esiin yhä useammin ja vahvemmin. Eilen pääsikin iso itku verrattain pienestä asiasta: kuivausrumpu on jotenkin vahingoittunut muutossa ja tarvitsee huoltoa. Tämä, helposti järjestettävissä oleva asia, aukaisi padot ja itku pääsi valloilleen. Tuntuu, että itku on ollut tuloillaan viikkoja ja nyt se tuli. Miehenikin totesi halatessaan, että anna vaan kaiken tulla ulos.

Ihana, rakas mieheni, jota en tällä hetkellä koe ansaitsevani. Mieheni, joka jaksaa olla positiivinen ja luottavainen tulevaisuuteen, kun minä en enää jaksaisi. Kahden vuoden yrittämisen rajapyykki lähenee, enää yksi kierto ja sitten hoitojen aloittamisesta on kulunut jo vuosi, yrittämisen aloittamisesta kaksi. Viimeinen puoli vuotta meni ihan hukkaan raskauden, keskenmenon ja siitä toipumisen kanssa. Aika menee eteenpäin tapahtuipa mitä tahansa, tai tässä tapauksessa, kun ei tapahdu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yhteistä matkaa takana

Daisypath Anniversary tickers

Onnentäyttymystä odotellessa

Lilypie First Birthday tickers