"Vuodet opettavat paljon sellaista, mistä päivät eivät tienneet mitään"-R.W.Emerson

keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Odotellaan...

Tänään tuli taas käytyä äitipolilla mittauksissa eikä mitään ihmeellisiä muutoksia ole tapahtunut: vauvan sydänkäyrä ok, pissa 1 plussalla ja verenpaine huiteli taas jossain 142/84 -lukemissa. Kunhan pysyy reippaasti alle sadan, niin kuulemma hyvä on. Ultratessa kaikki näytti hyvältä, nyt kokoarvioksi saatiin 2800g, eli pientä kasvua on tapahtunut! :) Napavirtaukset toimivat hyvin mutta lapsivesi oli entisestään vähentynyt. Edelleenkään ei olla hälyyttävällä tasolla mutta lääkäri haluaa nyt monitoroida meitä päivittäin. Olisin oman (ja mieheni!) mielenrauhan vuoksi saanut jäädä osastolle jo tänään, jossa sitten päivittäin nämä perusmittaukset tehtäisiin ja edettäisiin niiden tuloksien mukaan. Tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että koska mitään varsinaista hätää ei ole, vauva liikkuu, kasvaa ja voi hyvin, niin mieluummin olemme vielä kotona kun se on mahdollista.

Perjantaina tapaamme taas lääkärin ja katsotaan lapsiveden määrä, kohdunkaulakanavan tilanne (jota nyt 2cm jäljellä, kohdunsuu on kiinni mutta pehmenemäänpäin) ja mietitään mahdollista käynnistämistä ballongin avulla. Ballonki olisi kuulemma hellävaraisempi käynnistysmuoto kuin lääkkeellinen mutta kun kävin lukemassa muiden  kokemuksia siitä, niin enpä montaa positiivista kokemusta löytänyt...  Ei paljoa houkuttelisi 3 päivän tulokseton käynnistely ja päätyminen sektioon... Vaikka eihän sitä voi tietää miten omalla kohdalla tilanne etenee. Vauvan vointi on kuitenkin tärkeintä. Kunpa vaan luonto hoitaisi homman ja synnytys käynnistyisi itsestään!

Lääkäri kuitenkin totesi, ettei yli lasketunajan annettaisi raskauden jatkua, vaan silloin viimeistään käynnisteltäisiin. Hurjaa ajatella, että viikon sisällä meillä mitä luultavammin on käärö sylissä!

3 kommenttia:

 1. Hui, kylläpä aika taas rientää! Hurjasti onnea viimeisiin odotuspäiviin ja itse koitokseen!

  VastaaPoista
 2. Täällä mietin, että jokohan olette synnyttämässä tai ainakin käynnistelemässä synnytystä sairaalalla, kun et perjantaina päivitellyt lääkärin jälkeen kuulumisia ;) Onnea matkaan, jos arveluni osuivat oikeaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin arvattu! Kommenttiasi kirjoittaessasi meillä oli jo 6 tuntia vanha poika! :)

   Poista

Yhteistä matkaa takana

Daisypath Anniversary tickers

Onnentäyttymystä odotellessa

Lilypie First Birthday tickers